دکتر رضا شیروانی بختیاری » درمان آسیب های ورزشی » همه چیز در مورد روش جدید پرولوتراپی در ورزش
۴ دقیقه
عکس پرولوتراپی

همه چیز در مورد روش جدید پرولوتراپی در ورزش

پرولوتراپی

پرولوتراپی، روشی است که در آن یک محرک طبیعی به بافت نرم مفصل آسیب دیده تزریق می شود و می تواند به تسکین درد مفاصل کمک کند.

زندگی کردن با مفصل درد و یا کمر درد می تواند بسیار سخت باشد و زندگی فرد را تحت تاثیر قرار بدهد. از از دست دادن کار گرفته تا کاهش دامنه حرکتی.

  • در این مقاله به بررسی پرولوتراپی، روند انجام این روش و تاثیر آن بر روی درمان آسیب های ورزشی خواهیم پرداخت.
پخش‌کننده صوت

پرولوتراپی چیست؟

پرولوتراپی، درمان غیر جراحی است. به همین خاطر به عنوان تزریق احیا کننده مفصل و یا بازسازی غیر جراحی رباط و تاندون شناخته می شود. پزشکان از این روش در درمان مفاصل و رباط های آسیب دیده استفاده می کنند.

  • از پرولوتراپی عمدتا برای ناحیه پشت استفاده می شود، اما برای سایر نواحی بدن از جمله زانوها، ران ها، شانه ها و یا سایر مفاصل و رباط ها نیز کاربرد دارد.
  • در برخی موارد، افراد مبتلا به شرایط خاص مانند بیماری تحلیل دیسک و یا آرتریت، می توانند از مزایای این روش در تسکین درد بهره مند شوند.
عوارض پرولوتراپی
عوارض پرولوتراپی

روند انجام پرولوتراپی

پرولوتراپی، تزریقی است که حاوی محرک هایی مانند محلول دکستروز می باشد. این ماده محرک باعث تحریک واکنش های ترمیمی در بدن خواهد شد. با یک بار فعال شدن، بدن شروع به مستحکم کردن و ترمیم رباط های آسیب دیده مفصل می کند.

  • با مستحکم شدن رباط ها، مفصل نیز به مرور زمان قوی تر می شود که در چنین شرایطی، شاهد از بین رفتن درد نیز خواهیم بود.
  • پرولوتراپی، با تزریق چند شات در ناحیه ای که دچار آسیب و یا ضعف شده است، همراه می باشد. ممکن است در هر جلسه نیاز به تزریق چهار تا پنج شات باشد و معمولا طول درمان در حدود سه تا شش ماه به طول خواهد انجامید.
روند پرولوتراپی
روند پرولوتراپی

از پرولوتراپی چه انتظاراتی می توان داشت؟

قبل از شروع پرولوتراپی، متخصص ارتوپدی به بررسی مفصل و یا کمر درد می پردازد تا مشخص شود که آیا بیمار گزینه مناسبی برای انجام این روش می باشد یا خیر.

توجه داشته باشید که این روش برای تمامی افراد مناسب نیست. افراد مبتلا به شرایط مزمن که بعد از انجام پرولوتراپی تغییری را در خود احساس نمی کنند باید از سایر روش های درمانی بهره مند شوند.

  • در طول درمان و یا قبل از آن، تست های تصویربرداری مانند اشعه ایکس انجام خواهد شد. این تصاویر محل و شدت آسیب را به خوبی نشان می دهند.
  • اگر بیماری داروهای ضد التهابی مصرف می کند،  باید مصرف داروها را دو تا سه روز قبل از درمان قطع کند. ادامه مصرف این قبیل داروها اثر درمان را از بین خواهد شد.
  • آن چه که اهمیت دارد این است که بیمار باید روز انجام پرولوتراپی، رژیم غذایی سرشار از پروتئین داشته باشد.
  • در طول درمان، پوست ناحیه مورد نظر با الکل و یا سایر محلول های استریل آماده می شود. ممکن است از کرم های بی حسی استفاده شود تا بیمار احساس راحتی بیشتری داشته باشد.
  • سپس، محلول محرک با استفاده از سوزن طویل و نازکی به نواحی مختلف در قسمت پشت و یا مفصل تزریق خواهد شد. تعداد دفعات تزریق به ناحیه و یا مفصل درگیر بستگی دارد.

مزایای پرولوتراپی

پرولوتراپی می تواند به استحکام مفاصل و کاهش درد کمک کند. هم چنین با بهبود استحکام مفصل شاهد بهبود دامنه حرکتی و عملکردی پشت و مفصل خواهیم بود.

  • پرولوتراپی، درمانی طبیعی و دائمی است که با کمک خود بدن به تسکین درد کمک می کند. مسکن ها و داروهای ضد التهابی، تسکین درد موقتی را به همراه دارند.
عوارض پرولوتراپی
عوارض پرولوتراپی

خطرات و عوارض

  • عوارض بسیارکمی در خصوص درمان پرولوتراپی تاکنون گزارش شده است. در برخی موارد (به ندرت)، احتمال بروز عفونت در ناحیه تزریق وجود دارد. درد و تب از نشانه های عفونت هستند که با مصرف آنتی بیوتیک درمان خواهد شد.
  • ممکن است درد و تورم در ناحیه تزریق مشاهده شود.
  • برخی عوارض احتمالی این روش درمانی تاکنون کشف نشده است.

پرولوتراپی، درصد موفقیت بسیار بالایی را نیز به همراه دارد. همانند سایر روش ها، مهارت بهترین متخصص ارتوپد ورزشی در انجام این روش درمانی از اهمیت بالایی برخوردار است و واکنش هر فرد نسبت به درمان نیز متفاوت خواهد بود.

بسیاری از پزشکان معتقدند که پرولوتراپی، درمانی ایمن و جایگزین موثری برای روش های جراحی و یا مصرف دارو می باشد.

Source: https://www.medicalnewstoday.com/articles/320330#benefits

دکتر رضا شیروانی بختیاری

فارغ التحصيل پزشكى عمومى از دانشگاه تهران فارغ التحصيل دوره تخصص ارتوپدى از دانشگاه فردوسى مشهد رتبه برتر آزمون بورد تخصصى سال ١٣٩٢ دوره تخصصى آسيبهاى ورزشى و ارتروسكوپى از ايتاليا ١٣٩٢

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + پنج =