دکتر رضا شیروانی بختیاری » تعویض مفصل » جراحی تعویض مجدد مفصل زانو
۵ دقیقه
جراحی تعویض مجدد مفصل زانو

جراحی تعویض مجدد مفصل زانو

آنچه می خوانید...

جراحی تعویض مجدد مفصل زانو روشی است، که برای جایگزینی پروتز زانو که دیگر به درستی کار نمی کند، انجام می شود. پروتزهای های تعویض مفصل زانو به گونه ای طراحی شده اند که برای مدت طولانی دوام می آورند، اما برای همیشه دوام ندارند، و همچنین گاهی ممکن است تعویض مفصل زانو با شکست مواجه شود و عوارضی به همراه داشته باشد، که نیاز به جراحی مجدد برای جایگزینی ایمپلنت داشته باشد. در این مطلب به این جراحی و زمانی که نیاز است این جراحی را انجام دهید، می پردازیم.

علل انجام تعویض مجدد مفصل زانو چیست؟

جراحی رویژن تعویض مفصل زانو چیست؟

تعویض مجدد مفصل زانو یک جراحی بزرگ است، زیرا انجام جراحی تعویض مفصل می تواند برای بار دوم (یا سوم) بسیار پیچیده تر است. این جراحی به دلیل شکست در جراحی اول تعویض مفصل زانو و یا به دلیل سایش و اتمام عمر پروتز زانو انجام می گیرد . بیشتر تعویض‌های زانو چندین دهه دوام می‌آورند، برخی دیگر. با این حال، مواقعی نیز وجود دارد که تعویض مفصل زانو پس از سال ها یا حتی فقط چند ماه باید دوباره انجام شود.

این جراحی مانند جراحی اولیه با بیهوشی عمومی انجام می شود و پروتز جدید حایگزین پروتز جدید می شود. مدت زمان این جراحی ممکن است نسبت به جراحی اولیه بیشتر باشد چون ممکن است نیاز به پیوند استخوان باشد.

چرا جراحی مجدد تعویض مفصل زانو پیچیده تر است جراحی اولیه است؟

 با گذشت زمان، بافت اسکار، از دست دادن استخوان و بی‌ثباتی همگی می‌توانند در تبدیل جراحی مجدد به درمانی بسیار دشوارتر نقش داشته باشند. جراحی مجدد نیز بیشتر مستعد عوارض هستند.

یک روش تجدید نظر معمولاً پیچیده‌تر از جراحی جایگزینی مفصل زانو اصلی است، زیرا جراح باید ایمپلنت را که به استخوان موجود رشد می‌کند، بردارد. علاوه بر این، هنگامی که جراح پروتز را بردارد، استخوان کمتری باقی می ماند. در برخی موارد، پیوند استخوان، پیوند یک قطعه استخوان از قسمت دیگری از بدن یا از یک اهداکننده است. که ممکن است برای حمایت از پروتز جدید مورد نیاز باشد. پیوند استخوان حمایت می‌افزاید و رشد استخوان جدید را تشویق می‌کند.

چه علائمی نشان می دهد ما به تعویض مجدد مفصل زانو نیاز داریم؟

اگر جراحی تجدید نظر ضروری باشد، علائم خاصی را تجربه خواهید کرد. نشانه های سایش یا خرابی بیش از حد عبارتند از:

  • کاهش ثبات یا کاهش عملکرد در زانو
  • افزایش درد یا عفونت (که معمولاً بلافاصله پس از عمل اولیه رخ می دهد)
  • شکستگی استخوان یا شکست کامل
  • در موارد دیگر، تکه‌های پروتز ممکن است جدا شده و باعث تجمع ذرات ریز در اطراف مفصل شوند.
  • احساس درد و تورم در زانو

اگر متوجه تورم، درد، حساسیت یا نشت مایع غیرمعمول شدید، فوراً با جراح خود مراجعه کنید. اگر جراح شما مشکوک باشد که مشکلی در مفصل زانوی مصنوعی موجود شما وجود دارد، از شما خواسته می شود که تحت معاینه و ارزیابی قرار بگیرید. این شامل اشعه ایکس و احتمالاً سایر تشخیص های تصویربرداری مانند سی تی اسکن یا ام آر آی است.

علل انجام تعویض مجدد مفصل زانو چیست؟

دلایل  انجام این عمل به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله:

۱-بازنگری های کوتاه مدت:

عفونت، شل شدن پروتز در اثر انجام عمل ناموفق یا شکست مکانیکی

عفونت معمولاً طی چند روز یا چند هفته پس از جراحی خود را نشان می دهد. با این حال، عفونت می تواند سال ها پس از جراحی نیز رخ دهد .عفونت بعد از تعویض مفصل زانو می تواند عوارض شدیدی ایجاد کند. به طور کلی توسط باکتری هایی ایجاد می شود که در اطراف زخم یا داخل پروتز قرار می گیرند. عفونت می تواند توسط ابزار آلوده یا توسط سایر موارد داخل اتاق عمل ایجاد شود.

۲-بازنگری های طولانی مدت:

درد، سفتی، شل شدن به دلیل سایش پروتز، دررفتگی، سایش طولانی مدت و شل شدن ایمپلنت ممکن است در طول سال ها اتفاق بیفتد.

میزان ماندگاری پروتز به عوامل متعددی از جمله سن و میزان فعالیت افراد بستگی دارد. شما می توانید با حفظ وزن خود و اجتناب از فعالیت هایی که فشار بی مورد روی مفصل ایجاد می کند، مانند دویدن، پریدن، ورزش های سنگین و ایروبیک با ضربه زیاد، مشکلات آینده را کاهش دهید.

جراحی رویژن تعویض مفصل زانو چیست؟

دوره نقاهت جراحی تعویض مجدد مفصل زانو چقدر است؟

هر نوع عمل جراحی شامل دوره ی نقاهت و بهبودی می باشد. این دوره در هر فرد بسته به شدت عارضه، نوع عمل جراحی، سن بیمار و شرایط جسمانی او، میزان اهمیت و رعایت مراقبت های بعد از عمل متفاوت می باشد.

به خاطر داشته باشید عمل به توصیه های جراح زانو (که بهترین مشاور برای سلامتی شما می باشد) می تواند دوران بهبودی و نقاهت شما بعد از عمل تعویض مفصل زانو را کوتاه تر کند.

در عمل رویژن مفصل زانو باید بیشتر محتاط باشید و هوشمندانه عمل کنید تا از شر عوارضی که شما را مجبور به جراحی مجدد کرد، در امان بمانید. زیرا تنها در این صورت می توانید محافظ سلامتی خود باشید.

موارد زیر می توانند دوران نقاهت بعد از عمل مجدد تعویض مفصل زانو را کاهش دهند:

  • مصرف داروها طبق دستور پزشک و در زمان معین
  • انجام فیزیوتراپی
  • استفاده از لوازم کمکی مثل عصا یا واکر برای راه رفتن و جابجایی
  • رعایت بهداشت فردی و تعویض پانسمان ها در زمان مناسب و تمیز نگه داشتن محل جراحی

مدت زمان بهبودی پس از جراحی تجدیدنظر زانو در مقایسه با اولین تعویض زانو در افراد متفاوت است. برخی از افراد مدت زمان بیشتری طول می کشد تا پس از جراحی تجدید نظر بهبود یابند، در حالی که برخی دیگر سریعتر بهبود می یابند و ناراحتی کمتری را تجربه می کنند.

کلام اخر

همانطور که گفته شد، جراحی مجدد تعویض مفصل زانو به دلایلی که در بالا بیان کردیم، انجام می شود. این جراحی مجدد باعث جبران عوارض موجود و تقویت عملکرد مفصل زانو می شود. به دلیل پیچیدگی این عمل جراحی، مدت زمان آن کمی بیشتر از جراحی اولیه ی تعویض مفصل زانو می باشد.برای انجام این عمل جراحی، شما یک جراح تعویض مفصل زانو با تجربه و موفق باید انتخاب کنید. زیرا انجام این جراحی ها سخت تر و پیچیده تر است.

دکتر رضا شیروانی بختیاری

فارغ التحصيل پزشكى عمومى از دانشگاه تهران فارغ التحصيل دوره تخصص ارتوپدى از دانشگاه فردوسى مشهد رتبه برتر آزمون بورد تخصصى سال ١٣٩٢ دوره تخصصى آسيبهاى ورزشى و ارتروسكوپى از ايتاليا ١٣٩٢

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 16 =