۴ دقیقه
تکنیک های نواربندی ورزشی

تکنیک های نواربندی ورزشی

آنچه می خوانید...

تکنیک های نواربندی ورزشی

از دیدگاه شورای آموزش انجمن می مربیان ورزشی آمریکا (NATA) هر دانشجو برای اینکه به یک مربی ورزشی ماهر و زبردست تبدیل شود بایستی توانایی های علمی، روانی_حرکتی و مهارتی خود را به سطح مطلوب و قابل قبولی برساند.

لذا آشنایی با تکنیک های نواربندی ورزشی می تواند به عنوان یکی از شاخص های ارزیابی عملکرد درمانگر ورزشی بشمار رود. از همین روست که انجمن ملی مربیان ورزشی آمریکا در ساختاری که برای حوزه های مربیگری و درمانگری ورزشی معرفی کرده، نواربندی و بکارگیری آن را بعنوان یکی از ملاک های عملکرد درمانگران ورزشی دانسته است.

با این حال نیاز است تا خود ورزشکاران نیز با تکنیک های نواربندی ورزشی آشنا باشند و در مواقع لزوم بتوانند از آن بهره گیرند. در ادامه ی این مطلب به چگونگی نواربندی ورزشی می پردازیم. با ما همراه باشید.

تکنیک های نواربندی ورزشی
تکنیک های نواربندی ورزشی

نقش نواربندی در فیزیوتراپی ورزش

باید در نظر داشت که اساسا موضوع نواربندی به عنوان یک مدالیته درمانی محسوب می شود. بنابراین ابزاری است در دست پزشکان و فیزیوتراپیست های ورزشی که در کنار سایر مدالیته های درمانی با به کار گیری آن بتوانند در روند بهبودی و التیام انواع آسیب های ورزشی موثرتر عمل نمایند.

از طرفی، یکی از مهم ترین و اساسی ترین اصول در بکارگیری تکنیک های نواربندی ورزشی، آگاهی کامل از آناتومی بدن و همچنین آشنایی دقیق از مکانیزم آسیب های ورزشی می باشد و این خود دلیل دیگری است مبنی بر اینکه این مدالیته بایستی توسط و یا زیر نظر مستقیم متخصص ارتوپد و یا فیزیوتراپیست ورزشی تعلیم دیده و آگاهانه اجرا شود.

اما به دلیل کاربردهای متنوع نواربندی در حوزه های مختلف اعم از: پیشگیری از آسیب دیدگی، درمان آسیب های ورزشی و نیز در دسترس بودن ابزار و تجهیزات آن مشاهده می شود که افراد ناآگاه و اغلب خود ورزشکار، مبادرت به استفاده از آن می نمایند.

باید بدانیم استفاده ی ناآگاهانه از نوارهای ورزشی از این مدالیته به تبع خود، عوارض و زیان هایی برای ورزشکاران در پی خواهد داشت.

دکتر رضا شیروانی (جراح و متخصص ارتوپدی در تهران) با تکیه بر دانش روز پزشکی و استفاده از روش های درمانی نوین به پیشگیری و درمان بیماری های استخوانی-عضلانی می پردازد. شما عزیزان می توانید از طریق زیر با ایشان ارتباط برقرار نمایید:
شماره های تماس: ۰۲۱۲۲۰۷۳۱۲۵
صفحه اینستاگرام

انواع نوارهای ورزشی

  1. نوارهای الاستیک (Elastic Tape)

جنس اینگونه نوارها به صورتی است که خاصیت کشسانی داشته و در مواقعی بیشتر کاربرد دارد که دور تا دور عضو یا اندام را می خواهیم نواربندی کنیم.

استفاده از آن به منظور جلوگیری از قطع جریان گردش خون در عضو کاربرد پیدا می کند. همچنین از این نوارها جهت باندپیچی و کاهش ادم نیز استفاده می شود.

  1. نوارهای غیرالاستیک ورزشی (Athletic Tape)

این نوارها سخت (Rigid) و غیرقابل کشش هستند و بیشتر در مواردی کاربرد دارند که هدف درمانی ما بیشتر بر پایه ثبات و استحکام استوار می باشد. به عنوان مثال در پیچ خوردن مچ پا و یا دررفتگی مفصل زانو بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. بعلاوه نواربندی در افزایش بازخورد حس عمقی نیز بسیار موثر است.

  1. نوارهای کینزیولوژی (Kinesio Tape)

این نوارها در سالهای اخیر توسط فیزیوتراپیست ژاپنی آقای Kenzo Kase معرفی شده است و بواسطه انواع و کاربردهای متنوع بویژه در آسیب های بافت های نرم عضلانی و تاندونی جایگاه ویژه ای یافته است.

مزایای نواربندی های ورزشی

از جمله این مزایا می توان به موارد مهم زیر اشاره نمود:

  • پیشگیری از بروز انواع آسیب ها (پیشگیری از آسیب های ورزشی)
  • حمایت از بافت های آسیب دیده (بویژه بافت های نرم)
  • تسهیل در بازگشت ورزشکار آسیب دیده به ورزش
  • بالا بردن اعتماد به نفس ورزشکار حین اجرای فعالیت های مختف ورزشی
  • ایجاد محدودیت حرکتی در جهتی که مد نظر درمانگر ورزشی است.
  • داشتن آزادی حرکت، توام با ایجاد محدودیت حرکتی در جهت ترمیم آسیب
  • اصلاح برخی از دفورمیتی های خفیف
  • افزایش بازخورد حس عمقی مفصل یا عضو آسیب دیده

مقالات مرتبط:

آسیب های ورزشی زانو

فیزیوتراپی بعد از عمل رباط صلیبی زانو

گرفتگی عضلانی

دکتر رضا شیروانی بختیاری

فارغ التحصيل پزشكى عمومى از دانشگاه تهران فارغ التحصيل دوره تخصص ارتوپدى از دانشگاه فردوسى مشهد رتبه برتر آزمون بورد تخصصى سال ١٣٩٢ دوره تخصصى آسيبهاى ورزشى و ارتروسكوپى از ايتاليا ١٣٩٢

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 3 =