دکتر رضا شیروانی بختیاری » بیماری ها » شایع‌ترین آسیب‌های ورزشی کدام‌اند؟
۵ دقیقه
آسیب‌های شایع ورزشی

شایع‌ترین آسیب‌های ورزشی کدام‌اند؟

دانستن آسیب‌های ورزشی شایع در ورزشکاران موضوعی مهم است که می‌تواند شما را در پیشگیری از این نوع آسیب‌‎ها کمک کند. در این مقاله به بررسی هر آنچه که نیاز است ازآسیب‌های ورزشی شایع بدانید می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

آسیب شایع ورزشی

آسیب‌های ورزشی شایع در ورزشکاران

ورزشکاران در زندگی روزمره خود به دلیل علاقه زیاد به انجام ورزش ممکن از زمان زیادی را برای آن صرف کنند. در برخی موارد نیز ممکن است قطع ورزش در زندگی روزمره فرد، باعث ایجاد افسردگی نیز گردد. در نتیجه دانستن آسیب‌های شایع در ورزشکاران، برای این افراد خالی از لطف نیست. باید توجه داشته باشیم که تنها ورزشکاران نیستند که دانستن آسیب‌ها به آنان کمک بسیاری می‌کند بلکه افرادی که تصمیم به شروع ورزش خاصی را گرفتند باید این نکته را در نظر داشته باشند تا بتوانند ورزش دلخواه خود را بدون بروز آسیب انجام دهند. به طور کلی آسیب‌های ورزشی شامل:

  • آسیب های ورزشی در ورزش های جهشی: یکی از آسیب‌های ورزشی jumpers knee یا زانو جهش کاران یا پرش کاران است. از اهمیت این موضوع می توان گفت که ۴۰ -۵۰ % والیبالیست ها و ۳۵- ۴۰ درصد بسکتبالیست ها می‌توانند دچار این مشکل شوند. حال سوال می‌شود علائم این عارضه چیست؟ از علائم این عارضه می‌توان به درد زانو بخصوص در ناحیه تحتانی یا زیرین کشکک و التهاب در پل تحتانی کشکک اشاره کرد.
  • کوفتگی و کشیدگی در آسیب شایع ورزشکاران: یکی از شایع‌ترین آسیب‌ها در بین ورزشکاران کشیدگی و کوفتگی است. به بیان دیگر زمانی که عضلات دچار ضربه‌ای می‌شوند ممکن است کوفتگی و کشیدگی در فرد رخ بدهد. دلیل کشیدگی عضلات، پاره شدن ناگهانی عضلات است که ممکن است بر اثر ضربه ایجاد گردد. توجه داشته باشید که خوب گرم نکردن قبل از فعالیت ورزشی و عدم آموزش و تمرین کافی می‌تواند زمینه ساز بروز این عارضه باشد.
  • آسیب ‌به ناحیه پشت سر: یکی دیگر از آسیب‌هایی که در بین ورزشکاران بسیار شایع است، آسیب به ناحیه پشت سر است. باید توجه داشته باشیم که آسیب به این ناحیه جزو حساس‌ترین آسیب‌های ورزشی به شمار می‌رود. علت حساس بودن بیش از حد این آسیب به این دلیل است که اگر آسیبی به این ناحیه وارد شود می‌تواند باعث ایجاد یک مشکل جدی در ورزشکاران و در نهایت قطع فعالیت ورزشی شخص گردد.
۰۷:۰۴
truncate dir-rtl

آسیب مفصل زانو در حین ورزش (رباط صلیبی) | دکتر شیروانی بختیاری

مواردی که ذکر شد از شایع‌ترین آسیب‌های ورزشی به شمار می‌‎رود. حال سوالی که ایجاد می‌شود این است که آیا راهی برای پیشگیری از آسیب‌های ورزشی وجود دارد؟ باید توجه داشته باشیم که برای کمتر شدن آسیب‌های ورزشی قبل از ورزش آمادگی جسمانی خوبی داشته باشید. توجه و رعایت این نکته از اهمیت بسیاری برخوردار است که نباید از آن غافل شویم. نکات دیگر که می‌توانند در پیشگیری تاثیر بگذارند شامل: ورزش با وزن مناسب، آمادگی جسمانی خوب، تقویت عضلات می توانید از بسیاری از آسیب های ورزشی جلوگیری کند.

همچنین قبل از فعالیت های ورزشی باید به صورت مناسب، کامل و کافی بدن را گرم کنید تا جریان خون اطراف مفصل ها افزایش پیدا کرده و تمرینات کششی انجام دهید تا مانع از آسیب های ورزشی شوید. از طرفی استفاده از تجهیزات مناسب مانند لباس مناسب،کفش مناسب و زمین مناسب از بسیاری از آسیب ها جلوگیری خواهد کرد.یکی دیگر از راه های پیشگیری استفاده از مربی های مجرب می باشد که با تمرین ها و حرکت های درست مانع از آسیب ورزشی خواهند شد.

نکته مهم در آسیب شایع ورزشی

یکی از مهم‌ترین نکات در آُیب شایع ورزشی درمان آسیب دیدگی ورزشی در اسرع وقت است. به بیان دیگر اگر دچار آسیب ورزشی شدید جدا از انجام ادامه ورزش خودداری کنید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. چرا که با ادامه ورزش ممکن است اگر آسیب‌دیدگی جزئی باشد، شدت پیدا کند و عوارض جبران ناپذیری را رقم بزند. حال درمان این آسیب‌ها چگونه است؟ باید بدانیم آسیب دیدگی‌های مفصلی و اندام‌ها به دنبال فعالیت‌های ورزشی جهت درمان  2 مرحله دارد.

  • مرحله اول که مرحله حاد می باشد و ورزشکار باید در زمین ورزش به آن توجه داشته باشد.
  • مرحله بعدی آسیب مزمن می باشد که نیازمند اقدامات درمانی پزشکان می باشد.

مرحله حاد:اگر به دنبال فعالیت ورزشی دچار آسیب اندام، پیچ خوردگی مفاصل، التهاب، تورم و یا به دنبال آسیب دیدگی قادر به ادامه فعالیت نیستید، به هیچ عنوان به خود فشار نیاورید و فعالیت ورزشی خود را ادامه ندهید زیرا ممکن است آسیب دیدگی بیشتر شود. اولین اقدام در صورت آسیب دیدگی این است که از زمین بازی خارج شوید و استراحت کنید و به هیچ عنوان فعالیت ورزشی خود را ادامه ندهید.

  • دومین اقدام روی مفصل و یا اندام آسیب دیده کمپرس سرد گذاشته شود.
  • اقدام بعدی از بانداژ کشی برای بی حرکت نگه داشتن  اندام استفاده کنید.

اندام را بالا نگه داشته به طور مثال در صورتی که مچ پا و یا زانو دچار آسیب دیدگی شده باشد دراز کشیده و اندام آسیب دیده را توسط بالش و یا مانند آن ۱۰-۲۰ سانت بالاتر از سطح بدن قرار دهید.

  • در مرحله بعد به پزشک مراجعه کنید تا در صورت نیاز رادیوگرافی،ام آر آی، بانداژ،گچ و یا آتل گیری انجام شود.

نتیجه‌گیری

آسیب ورزشی شایع موضوع مهمی است که دانستن آن باعث می‌شود بتوانید تا حد زیادی از بروز این اتفاق جلوگیری کنید.توجه داشته باشید که در صورت بروز آسیب از آن ساده گذر نکنیم چرا که اگر عارضه درمان نشود می‌تواند زمینه ساز عوارضی بزرگ‌تر و در برخی مواقع جبران ناپذیری را شود.

دکتر رضا شیروانی بختیاری

فارغ التحصيل پزشكى عمومى از دانشگاه تهران فارغ التحصيل دوره تخصص ارتوپدى از دانشگاه فردوسى مشهد رتبه برتر آزمون بورد تخصصى سال ١٣٩٢ دوره تخصصى آسيبهاى ورزشى و ارتروسكوپى از ايتاليا ١٣٩٢

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + چهارده =