آرتروز کمر
شیوع بیماری آرتروز کمر در مردان زیر ۴۵ سال بیشتر است، اما با گذر از ۴۵ سالگی این بیماری در زنان شیوع بیشتری دارد . ستون فقرات از چهار ناحیه گردنی تشکیل شده است که هر ناحیه عملکرد مخصوص به خود را دارد . آرتروز به معنای تخریب غضروف های کمر می باشد . معمولا آرتروز کمر همراه با درد کمر و گردن می باشد در برخی از موارد در اثر ابتلا به این بیماری زائده های استخوانی به وجود می آید که سبب فشار آوردن بر عصب های کمر می شود و در نهایت سبب ضعف و درد در پاها و بازوها می باشد .
علل آرتروز کمر
علل متفاوتی سبب بروز بیماری آرتروز کمر می شود از جمله عواملی که سبب بروز این بیماری می شود عبارتست از:
- ژنتیک
- افزایش سن
- افزایش وزن
- آسیب دیدگی ستون فقرات
علائم آرتروز کمر
شایع ترین علت بیماری آرتروز کمر درد مهره های گردن یا پشت می باشد و در صورتی که بیماری تشدید یابد می تواند سبب آسیب بر عصب های نخاعی شود که در این مواقع با بی حسی و ضعف در پاها یا بازوها همراه می باشد . علاوه بر این تشدید بیماری می تواند سبب ناتوانی فرد در انجام فعالیت های روزمره شود .
تشخیص آرتروز کمر
به منظور تشخیص بیماری آرتروز ابتدا متخصص ارتوپدی به بررسی سابقه پزشکی بیمار و معاینات فیزیکی می پردازد و در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری انجام ام.آر.آی، پرتونگاری، سونوگرافی و سی تی اسکن را تجویز می نماید.
درمان آرتروز کمر
درمان بیماری با توجه به میزان شدت بیماری متفاوت می باشد . لازم ذکر است، در صورتی که بیماری به موقع تشخیص و درمان داده نشود می تواند عوارض جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشد . هدف از درمان آرتروز کمر تسکین و کاهش درد و افزایش توانایی عملکردی بیمار می باشد .
همیشه بهترین نتیجه با رعایت مراقبت های پزشکی حاصل می شود . علاوه بر این، انتخاب بهترین جراح و متخصص ارتوپدی در روند درمان نقش بسزایی خواهد داشت . برای پیشگیری از عوارض بهتر است در انتخاب متخصص ارتوپدی دقت لازم و کافی را به کار ببرید و پزشکی را انتخاب کنید تا از مهارت و تبحر بالایی برخوردار باشد .
متخصص ارتوپدی دکتر رضا شیروانی بختیاری با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند . برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های ۰۲۱۲۶۷۴۰۵۸۰ – ۰۲۱۲۲۰۷۳۱۲۵ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام دکتر رضا شیروانی بختیاری مراجعه کنید .
درمان های غیر جراحی آرتروز کمر
- تغییر سبک زندگی و کاهش وزن
- انجام فعالیت های ورزشی تحت نظر متخصص ارتوپدی
- استفاده از کمپرس های سرد و گرم
- مکمل های غذایی
- درمان دارویی
- و …
درمان جراحی آرتروز کمر
زمانی مجبور به انجام جراحی می شویم که درمان های غیر جراحی جواب ندهد در این زمان جراح با توجه به شدت بیماری به جراحی می پردازد . انجام جراحی آرتروز کمر روش های متعددی دارد که انتخاب روش های درمان با توجه به شدت بیماری و صلاح دید متخصص ارتوپدی مشخص می گردد .
نتیجه گیری
آرتروز به معنای ساییدگی مفاصل است . آسیب آرتروز در نتیجه اول به ناحیه غضروف ها است در صورت اینکه غضروفی ساییده شود نمی توان آن را به حالت اولیه خود بازگرداند . تعدادی از بافت های بدن هستند که قابل بازسازی نیستند و یکی از آن ها غضروف است و به همین دلیل است که درمان آرتروز سخت است ولی می توان با استفاده از روش های درمانی گوناگون درد ناشی از آرتروز را برطرف کرد . اما در صورتی که آرتروز شدید باشد دیگر راهی جز جراحی وجود ندارد .
برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین متخصص ارتوپد در غرب تهران مراجعه نمایید .
مطالب مرتبط با این مقاله :