۴ دقیقه
پارگی تاندون شانه

پارگی تاندون شانه

آنچه می خوانید...

پارگی تاندون شانه

یکی از شایع ترین بیماری های شانه آسیب های تاندونی می باشد . مفصل شانه یک مفصل تقریبا پیچیده می باشد که از سه قسمت تشکیل شده است که عبارتست از: مفصل گلنوهومرال یا مفصل واقعی شانه، مفصل اکرومیوکلاویکولار و مفصل استرنوکلاویکولار می باشد . مفصل شانه از چهار تاندون اصلی به نام کلاهک گرداننده یا روتور کاف شانه تشکیل شده است، که این تاندون ها در تمامی حرکات شانه به نوعی دخیل هستند به همین دلیل میزان آسیب آن ها بالاست .

پارگی تاندون شانه
پارگی تاندون شانه

علل پارگی تاندون شانه

این آسیب ها در هر سنی ممکن است به دلایل مختلف مانند: تصادفات رانندگی، سقوط از ارتفاع و آسیب های ورزشی رخ دهد . این تاندون ها دارای بافت بسیار خوب هستند که می توانند به دلیل انرژی وارد شده دچار آسیب شوند که این آسیب ها می تواند به صورت پارگی کامل یا به صورت ناکامل باشد .

گروهی دیگری از افراد هستند که به علت اصطکاک بافت تاندون دچار این عارضه می شوند که این اصطحلاک می تواند به دلیل افزایش سن یا بیماری های همانند روماتیسم، آرتریت روماتوئید یا هر بیماری دیگری که بتواند بافت تاندون را دچار آسیب نماید رخ دهد، این افراد معمولا یک بافت مستهلک در تاندون خود دارند بنابراین تاندون با یک انرژی یا یک نیروی خیلی کمتر از طبیعی پاره می شوند، به طوری که خیلی از افراد متوجه این آسیب نمی شوند .

گروهی هم حد فاصل این دو گروه قرار دارند بدین معنا که تاندون این افراد نه آنقدر مستهلک شده و نه سالم است، بلکه تاندون به طور متوسط دچاراصطکاک است که  با یک حرکت بسیار ساده همانند زمین خوردن، حرکت ناگهانی یا بلند کردن یک شی دچار آسیب و پارگی تاندون های شانه می شوند .

آیا راهی برای تقویت تاندون های شانه وجود دارد ؟

افرادی که ورزشکار هستند کیفیت تاندون ها بهتر است به شرطی که ورزش کردن را قطع نکنند . در صورتی که به طور مداوم و از سنین پایین ورزش کردن را شروع کنیم، معمولا بافت های تاندونی تقویت می شوند . به گونه ای می توان گفت ورزش کردن به طور مستمر از پارگی تاندون شانه پیشگیری می کند . 

نشانه های پارگی تاندون شانه

شایع ترین نشانه پارگی تاندون شانه درد در ناحیه خارجی شانه است که درد در شبانگاه تشدید می شود . از دیگر نشانه های این عارضه محدودیت های حرکتی است، گاهی اوقات در برخی از افراد محدودیت حرکتی همراه با کاهش قدرت حرکتی وجود دارد . لازم ذکر است، محدودیت حرکتی و قدرتی با توجه به شدت پارگی تاندون و آسیب متفاوت می باشد .

تشخیص پارگی تاندون شانه

ابتدا باید فرد توسط متخصص ارتوپدی معاینه شود و در صورت مشکوک بودن به پارگی تاندون شانه باید بررسی های تصویربرداری انجام گردد که در اکثر موارد از تصویربرداری ام.آر.آی استفاده می شود .

درمان پارگی تاندون شانه

در صورت اثبات پارگی تاندون های شانه در اکثر موارد بهتر است جراحی انجام گردد . مگر در پارگی های بسیار کوچک و کمتر از یک سانتی متر بهتر است فرد تحت درمان های غیر جراحی قرار گیرد . همچنین افرادی که سن بالای دارند یا به دلیل وجود برخی از بیماری های داخلی و عوارض جانبی که مانع عمل جراحی می شود، می توان از درمان های غیر جراحی برای درمان این افراد استفاده نمود .

ولی در اکثر موارد پارگی کامل تاندون شانه باید حتما جراحی انجام شود . جراحی به دو صورت باز و بسته می تواند انجام گیرد، لازم ذکر است میزان آسیب بافتی در جراحی بسته کمتر خواهد . انتخاب روش جراحی با توجه به آسیب فرد مشخص می شود .

نتیجه گیری

به محض بروز پارگی تاندون عضلات دچار آتروفی یا آب شدگی می شوند و این آب شدگی عضلات حتی با ترمیم برگشت پذیر نیست . متاسفانه افرادی که دیر مراجعه می کنند و اقدام به عمل جراحی می نمایند در این افراد بافت تاندون روتور کاف شانه دچار آتروفی شده و آسیب می بیند . لذا بهتر است هرچه سریع تر به متخصص ارتوپد مراجعه نماید و تحت درمان قرار گیرید، برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های ۰۲۱۲۶۷۴۰۵۸۰ – ۰۲۱۲۲۰۷۳۱۲۵ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید .

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین متخصص ارتوپد در غرب تهران مراجعه نمایید.

مطالب مرتبط با این مقاله:

تعویض مفصل شانه

آرتروسکوپی شانه

علل درد های شانه

دررفتگی مکرر شانه

دکتر رضا شیروانی بختیاری

فارغ التحصيل پزشكى عمومى از دانشگاه تهران فارغ التحصيل دوره تخصص ارتوپدى از دانشگاه فردوسى مشهد رتبه برتر آزمون بورد تخصصى سال ١٣٩٢ دوره تخصصى آسيبهاى ورزشى و ارتروسكوپى از ايتاليا ١٣٩٢

2 Responses
  1. سلام خسته نباشید، ببخشید من تو بسکتبال شانه ام آسیب دیده و از اون موقع درد دارم، درد در ناحیه دست میتونه بخاطر پارگی تاندون شانه باشه ؟
    ممنون

    1. با سلام
      بسکتبال از جمله ورزشهاى پرتابى است که احتمال آسیب تاندون و لیگامانهاى شانه بسیار زیاد است
      معاینه شما جهت تشخیص بسیار کمک کننده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − دوازده =