دکتر رضا شیروانی بختیاری » تعویض مفصل » راه رفتن بعد از تعویض مفصل زانو
۷ دقیقه
راه رفتن بعد از تعویض مفصل زانو

راه رفتن بعد از تعویض مفصل زانو

آنچه می خوانید...

پس از انجام عمل تعویض مفصل زانو، طبیعی است که بخواهید هرچه سریعتر روی پاهای خود بایستید و راه بروید. ورزش منظم و مناسب می تواند به بازیابی قدرت و بهبود دامنه حرکتی بعد از عمل کمک کند تا بتوانید به فعالیت های روزمره ی خود بازگردید. البته، فشار بیش از حد به زانوی در حال بهبودی می تواند باعث تورم و درد بعد از عمل شود. آیا نمی دانید بعد از تعویض مفصل زانو چقدر باید راه بروید؟ یا از چه زمانی راه رفتن را شروع کنید؟ امروز می خواهیم در مورد راه رفتن بعد از تعویض مفصل زانو با شما صحبت کنیم.

چرا به تعویض مفصل زانو نیاز داریم؟

یکی از رایج ترین سوالات در مورد عمل تعویض مفصل زانو مربوط به زمان بهبودی بعد از عمل است. این احتمالاً به این دلیل است که طبیعی است، شما بخواهید بدانید چه زمانی بهبود می یابید و می توانید به فعالیت های خود بازگردید.

وقتی زانوهای شما دچار آسیب می شوند، چه به دلیل ساییدگی و پارگی یا آسیب، در نهایت متوجه می شوید که این مفاصل چقدر برای تحرک شما مهم هستند. زانو درد شما را می تواند از انجام ساده ترین کارهای روزانه مانند راه رفتن باز دارد. در حالی که انجام جراحی زانو برای تعویض مفصل معمولاً درد شما را کاهش می دهد.

جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟

جراحی تعویض زانو که به عنوان آرتروپلاستی کامل زانو نیز شناخته می شود، برای برداشتن جزئی یا کامل مفصل آسیب دیده یا فرسوده از بدن و جایگزینی آن با یک مفصل مصنوعی جدید زانو است. شایع ترین دلیل جراحی کاهش درد ناشی از آرتروز است که بسیاری از افراد با افزایش سن تجربه می کنند.

  تعویض مفصل زانو می تواند به طور کامل، یا جزئی، که تنها یک طرف آن ترمیم می شود، صورت بگیرد.

چرا به تعویض مفصل زانو نیاز داریم؟

جراحی تعویض مفصل زانو معمولاً پس از امتحان سایر روش های درمانی غیرتهاجمی برای کاهش درد زانوی شما انجام می شود. هنگامی که مفصل زانو آسیب شدیدی دیده یا با افزایش سن ساییده شده باشد، تحرک کاهش می یابد و احساس درد دارید. حتی در هنگام استراحت ممکن است این درد نیز از بین نرود.

 از رایج ترین دلایل انجام جراحی تعویض مفصل زانو، آسیب و آرتروز زانو است. پزشک متخصص ارتوپد ممکن است تعویض زانو را به عنوان یک گزینه درمانی در نظر بگیرد اگر:

  • تزریق کورتیزون و فیزیوتراپی موثر نیستند.
  • داروها دیگر کمکی نمی کنند.
  • تحرک به حدی کاهش می یابد که با عصا یا واکر راه می روید.
  • درد حتی در هنگام خواب و استراحت نیز ادامه دارد.
  • شما حتی از کارهای روزمره مانند تلاش برای لباس پوشیدن هم درد دارید.

بهبودی پس از جراحی تعویض مفصل زانو چگونه است؟

دوره توانبخشی بعد از جراحی به اندازه خود جراحی نیز مهم می باشد. بهبودی پس از جراحی تعویض مفصل زانو یک فرآیند چند هفته ای می باشد، که به تدریج زانو را تقویت کرده و شما را به سطح فعالیت های روزمره خود باز می گرداند. ۱۲ هفته پس از جراحی برای بازیابی تحرک شما بسیار اهمیت دارد و بهبودی شما از همان روزی که عمل جراحی شما کامل می شود آغاز می شود.

راه رفتن و فعالیت اولیه بعد از تعویض مفصل زانو

پس از جراحی محدودیتی در نحوه حرکت شما وجود ندارد، اما باید به بدن خود گوش دهید و از حرکات یا وضعیت های دردناک خودداری کنید. جراح تعویض مفصل زانو توصیه های لازم را به شما گوش زد می کند.

راه رفتن

شما مجاز هستید به اندازه ای که احساس راحتی می کنید روی پای عمل شده خود وزن بیاندازید، ما به این حالت تحمل وزن می گوییم. پزشک به شما اطلاع می دهد که از چه وسیله ای برای راه رفتن باید استفاده کنید (واکر یا عصا). توجه: هنگام استفاده از عصا، عصا را باید در دست مقابل پای جراحی خود نگه دارید.

وقتی در خانه هستید، ممکن است احساس کنید می‌توانید از وسایل کمکی کمتری استفاده کنید (مثلاً ۱ عصا به جای ۲)، مطمئن شوید که شروع به لنگیدن نکنید. بهتر است با وسایل کمکی بیشتر درست راه بروید.

تقویت قدرت خود با انجام تمریناتی که پزشک و فیزیوتراپ به شما توصیه می کند، به جلوگیری از لنگیدن کمک می کند.

راه رفتن در مقابل آینه تمام قد را تمرین کنید، بررسی کنید:

  • تا جایی که ممکن است، صاف بایستید.
  • شانه ها از پهلو به پهلو تکان نمی خورد
  • به همان میزان وزن روی هر پا وجود دارد، یعنی شما صاف ایستاده اید.

پیاده روی یک فعالیت خوب پس از جراحی است، اما برای جلوگیری از افزایش درد و تورم، باید میزان پیاده روی را به آرامی افزایش داد. برای مثال سعی کنید ۵ دقیقه پیاده روی کنید. اگر دردتان زیاد نشد، سعی کنید روز بعد ۶ دقیقه پیاده روی کنید.

بعد از جراحی تعویض مفصل زانو چقدر باید راه بروم؟

پاسخ این سوال به شما بستگی دارد. اکثر بیماران می توانند با کمک وسیله ای مانند عصا یا واکر در همان روز های اول راه بروند. منطقی است که بخواهید در اسرع وقت روی پای خود بایستید، اما همچنین باید مراقب باشید که زیاده روی نکنید. فشار بیش از حد باعث ایحاد درد و تورم می شود.

معمولاً حدود سه هفته پس از جراحی، می‌توانید حدود ۱۰ دقیقه بدون عصا راه بروید. فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا هر چه زودتر بتوانید راه بروید. به طور کلی، حدود یک سال طول می کشد تا شما بهبودی کامل پیدا کنید و زانو قدرت خود را بازیابد و همه فعالیت های عادی دوباره امکان پذیر شود.

سوالات متداول

دکتر رضا شیروانی بختیاری

فارغ التحصيل پزشكى عمومى از دانشگاه تهران فارغ التحصيل دوره تخصص ارتوپدى از دانشگاه فردوسى مشهد رتبه برتر آزمون بورد تخصصى سال ١٣٩٢ دوره تخصصى آسيبهاى ورزشى و ارتروسكوپى از ايتاليا ١٣٩٢

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − چهار =